Shanghaitime

Nu har vi snart brännt en vecka i Shanghai, imorgon åker Jakob hem men vi får också lite besök av våra norska tågpolare innan dom drar till Nepal! 

Igår var vi på Science and Technology Museum, det fanns sjukt mycket att se och saker att göra men vi kom lite sent så det var svårt att hinna med allt. Deras utställning med Leonardo Da Vinci's uppfinningar var riktigt fräck och mest sevärd där. 

Idag har vi plockat upp våra skräddarsydda kavajer och kostymer, varit på Marriage Market där man kan leta kärlek eller bli bortgift, det är som ett analogt match.com i en park där folk annonserar ut sina barn sig själva eller vänner med höjd och vikt och ibland finns det foton med på annonsen.
I samma park ligger ett litet nöjesfält som vi gick igenom och köpte sockervadd.  Vi satte oss ner i parken och käka när en liten smart kille på 7 år satte sig hos oss och började samtala. Han var väldigt duktig på engelska och kunde kinesiska och japanska, lite franska med, han ville bli aktiemäklare men jag kände att han hade lika mycket potential som Anakin Skywalker att bli precis vad som helst!






Chingchong!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0